Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek

Welkom

Beste nieuwe eerstejaars student,

Hopelijk ben je lekker van je vakantie aan het genieten, of misschien ben je aan het werk! Om je vast voor te bereiden op je nieuwe opleiding willen wij je nu al informeren over de ‘nieuwe’ start straks in augustus. Om dit studiejaar op een leuke en nuttige manier te beginnen heeft Stenden Hogeschool voor jou een driedaagse StudieStartWeek (SSW) georganiseerd.

In de StudieStartWeek maak je kennis met de school, het onderwijssysteem, nieuwe docenten en natuurlijk je medestudenten. Tevens krijg je praktische informatie over de aankomende lessen en de faciliteiten die Stenden biedt. Je wordt deze dagen begeleid door huidige studenten, docenten en coördinatoren van Stenden.
Wij willen je er op wijzen dat de Studiestartweek een verplicht onderdeel van het eerstejaars onderwijsprogramma is. De kosten voor het deelnemen aan de StudieStartweek bedragen € 20,-.

Alle bovengenoemde activiteiten zijn bij deze kosten inbegrepen, inclusief de lunch op dinsdag en donderdag. Voor de buitenactiviteit op de donderdag heb je een fiets nodig. Mocht je van ver komen regel dan zelf een fiets; bijvoorbeeld laat je brengen of huur op het station een fiets voor één dag.

Als het mooi weer is, is zwemkleding handig om mee te nemen. Bij een voorspelling van slecht weer is een regenpak wenselijk. De buitenactiviteit kan uitlopen tot in de avond.

Aanschaf laboratorium benodigdheden

Naast de studieboeken is het voor BML en Chemie (Life Science) studenten verplicht om een labjas, veiligheidsbril en een setje met lab-gerei aan te schaffen. Hieronder zie je een overzicht van de artikelen en de bijkomende kosten:

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Laboratoriumjas €25,00

Laboratoriumbril €12,50

De laboratoriumjas wordt gepast op de dinsdag van de studiestartweek. Tegelijkertijd kan ook de laboratoriumbril worden aangeschaft. Dit dient ter plekke contant en gepast te worden betaald (totaal €37,50). Indien je al een geschikte labjas of labbril hebt ben je niet verplicht deze opnieuw aan te schaffen.

Laboratoriumsetje

Het laboratoriumsetje (exclusief etui) kan in de eerste week van de opleiding worden aangeschaft (€15,- á €20,-). Een etui kan bijvoorbeeld bij de Action worden aangeschaft, het laboratoriumtestje kan pas gekocht worden als je een etui hebt om de spullen netjes in te bewaren. Daarnaast adviseren wij om ook pennen, potloden en eventueel een gum en een potloodslijper zelf toe te voegen aan je laboratorium setje. Een scherpe schaar (bijvoorbeeld een nagelschaartje van een drogist) en een pincet zijn ook aan te raden.

Namens de Techniekopleidingen van de Stenden Hogeschool

graag tot dinsdag 29 augustus 2017!

De SSW organisatie

Stenden Hogeschool, locatie Emmen

Aanmelden

Voor de SSW moet je je inschrijven. De inschrijving en de betaling (IDEAL) gaan via de volgende link. Volg daarna onderstaande stappen

  1. Kies > Login as a relation of Stenden
  2. Select study programme > Technische opleidingen
  3. Select location > Emmen
  4. Select product > StudieStartWeek Augustus 2017 – Techniek Opleidingen
  5. Add to shopping cart
  6. Klik rechtsboven op > Checkout now
  7. Vul je gegevens in en volg de stappen om je bestelling te voltooien

Graag voor maandag 21 augustus 2017 aanmelden!

 

Boekenlijst

Bij Studystore (www.studystore.nl) vind je de boekenlijsten van de opleiding. We raden je aan om de boeken bijtijds te bestellen zodat je de eerste studiedag direct een goede start kunt maken. Let op! Alleen de boeken waar bij vermeld staat: “Verplicht” moet je aanschaffen.

De boeken waar bij vermeld staat: “In overleg met docent” hoef je nog niet te kopen. Het is ook voldoende eerst alleen de boeken van periode 1 aan te schaffen, de rest kan in de loop van het jaar ook nog wel. Mocht jouw boekenlijst nog niet online staan, probeer het later dan nog een keer.

Contact

In de tussentijd vragen over de Studiestartweek of jouw aanmelding? Neem contact op met het secretariaat van de opleiding. Hier kunnen ze jou uitstekend adviseren of denken met je mee waar je het antwoord van jouw vraag kunt vinden.

Locatie

Stenden Hogeschool

Van Schaikweg 94

7811 KL Emmen

Programma Chemie

Klik hier om het programma te bekijken.