Pabo (Opleiding tot leraar Basisonderwijs) Leeuwarden

Welkom!

Beste student(e),
Hierbij heten we je van harte welkom als student aan de Opleiding tot leraar Basisonderwijs (Pabo). Op deze pagina tref je informatie aan die voor de start aan onze opleiding noodzakelijk is om te weten.

Ontvangst

Op maandag 3 september 2018 word je om 9.15 uur verwacht bij onze opleiding aan de Rengerslaan 10 in lokaal A1.025 (auditorium). Je maakt dan kennis met je klasgenoten, docenten en tutoren.

Leip!

Vervolgens vindt op maandag 27 augustus om 13:30 uur Leip! “Grand Opening” plaats. Dit is het gezamenlijke introductiemoment voor alle eerstejaars studenten van de hogescholen van Leeuwarden. Meer informatie en opgeven kan via https://www.leip.nu.

Introductiedagen Pabo

Van woensdag 5 september tot en met vrijdag 7 september 2018 zijn de introductiedagen van de Pabo in Appelscha. Deze worden door een groep studenten van de Pabo georganiseerd en begeleid. Hier vind je de introflyer van de introductiecommissie met extra informatie hierover.
We bevelen het van harte aan om hieraan deel te nemen. Het is dé kans om je toekomstige studiegenoten en docenten te leren kennen!

De betaling voor het introductiekamp vindt plaats op maandag 27 augustus tijdens de kennismakingsbijeenkomst op NHLStenden. Kosten zijn € 90,- en je wordt verzocht deze contant en gepast mee te nemen. Aanmelden kan via deze link. Mocht je vragen hebben dan kan je deze stellen via introkamp.pabo.nhlstenden@gmail.com.

Boekenlijst

Via de website www.studystore.nl, kun je de boekenlijst vinden (Instelling ‘NHL Stenden Hogeschool’). Je bent overigens niet verplicht de boeken via deze site te bestellen.
In jaar 1 sluit je het onderdeel Taalbeheersing met een digitale toets af. In plaats van studieboeken voor dit onderdeel schaf je hiervoor een licentie aan voor de oefen- en toetsomgeving. Deze kost 50 euro en is 5 jaar geldig. Let op: dit doe je voor aanvang van lesperiode 1.

Je kunt de licentie aanschaffen door naar www.hogeschooltaal.nl te gaan. Hier klik je op ‘bestel een hogeschooltaallicentie’. Kies vervolgens het logo van NHL Hogeschool en vul je gegevens in. Als het goed is, kom je nu in het oefenprogramma van Hogeschooltaal terecht.

Account en studentenpas

Na je inschrijving via Studielink heb je op je (privé) e-mailadres een e-mail ontvangen over je NHL Stenden-account (gebruikersnaam en wachtwoord). Via de link in deze e-mail moet je jouw account activeren, zodat je toegang krijgt tot verschillende ICT-diensten van de hogeschool.
Verder ontvang je een informatiepakket, daarin kun je lezen hoe je een studentenpas kunt laten aanmaken. Met deze pas kun je betalen binnen de hogeschool en boeken lenen bij de mediatheek.

Stage

Naast de opleiding, hoort natuurlijk ook een stage.
Een stage die al begint op dinsdag 25 september 2018. Jouw stage is 1 dag per week op dinsdag.
Natuurlijk is dit voor jou allemaal nog nieuw en je krijgt tijdens de eerstejaarsbijeenkomst op dinsdag 11 september 2018 (tussen 15:15 en 17:00 uur in lokaal B0086) nog alle uitleg over de stages.
Wel wil ik graag alvast bezig met een stageplaats voor jou, die zoveel mogelijk past bij jouw wensen. Vanaf vandaag kun je jouw stage alvast aanvragen voor studiejaar 2018-2019.
Hiervoor kun je klikken op deze link. Het formulier wijst zich vanzelf. Mocht je al een aanvraag hebben gedaan, dan kun je deze oproep negeren.

Denk eraan dat je het formulier voor 23 augustus 2018 hebt ingezonden, maar mocht je dit eerder willen doen, dan heel graag. Ik kan dan alvast voor je kijken waar je terecht zou kunnen. En het is natuurlijk leuk om dat zo snel mogelijk te weten.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met Evelyn Geerts via
06-10362952 of e.geerts@nhl.nl.

Pré-test Wiscat (Citotoets Rekenen)

Nog voordat je opleiding officieel begint is er een Pré-test Wiscat. Je bent van harte uitgenodigd voor de pré-test Wiscat op maandag 27 augustus 2018 van 13.00 uur tot 14.30 uur in het NHL-Stendengebouw aan de Rengerslaan nr.10. Je kan je melden in de centrale hal bij de stand van de pabo vanaf 12.00 uur. Wees op tijd.

De Wiscat is een digitale instaptoets voor rekenen op de pabo. Deze toets ligt op het niveau van groep 8 van de basisschool. Iedere student heeft tijdens het eerste jaar van de pabo maximaal drie kansen om deze instaptoets voldoende te maken (score 103). Deze toets is onderdeel van het bindend studieadvies in de propedeuse.

De Wiscat is een volledig digitale toets van 90 minuten. De eerste 15 minuten bestaat uit hoofdrekenen (zonder kladpapier) en de overige 75 minuten kan je wel gebruik maken van kladpapier. Voor het maken van de overige sommen waarbij soms een rekenmachine op het scherm verschijnt zodra je die mag gebruiken bij de som. Een rekenmachine meenemen is dus niet nodig.

De pre-test is nog geen officiële kans omdat deze voor 1 september (start collegejaar) wordt afgenomen en is ook niet verplicht. Echter als je voor deze pré-test van de Wiscat een voldoende haalt, dan geldt het resultaat wel!

Ter voorbereiding op de Wiscat dan raden wij het volgende boek en bijbehorende CD-rom aan;
“Basisvaardigheden rekenen voor de pabo”; Oonk, W. ISBN: 978-90-0182-297-2.

Neem naar deze pré-test een geldig legitimatiebewijs mee.

IStudy-Studentloket

Voor meer informatie rondom jouw inschrijving, de start van jouw opleiding, betaling en overige vragen, kun je contact opnemen met NHL Stenden IStudy-Studentloket:

tel. +31 58 244 1155 / studentinfo@nhlstenden.com.

Openingstijden: Maandag t/m donderdag van 8.00 – 19.00 uur en vrijdag van 8.00 -17.00 uur.
Tijdens de zomervakantie Maandag t/m vrijdag van 9.00 -13.00 uur.

We wensen je een prettige vakantie en hopen je maandag 27 augustus a.s. te kunnen begroeten!
Met vriendelijke groet,

Jantine Kuijpers,

Directeur Academie PO NHL Stenden Hogeschool
pabo@nhl.nl

Bijlage