STUDIESTARTWEEK

Klaar voor het studentenleven? Studeren, tentamens, een bijbaan en een nieuwe stad? De Studiestartweek is de algemene introductieweek voor alle aankomende eerstejaars studenten aan NHL Stenden Hogeschool. De week staat in het teken van het ontdekken van jouw studiestad en het kennismaken met medestudenten. Ook word je tijdens de StudyStartweek wegwijs gemaakt over je opleiding en het onderwijsconcept DBE (Design Based Education).

Design Based Education
Studeren doe je bij NHL Stenden niet alleen in de schoolbanken. Sterker nog; we stimuleren studenten om te ontdekken wat er in de praktijk gebeurt. Daarom kiezen we voor een uitdagend nieuw onderwijsconcept: Design Based Education (DBE). Studenten gaan in ateliers aan de slag met actuele vraagstukken uit het werkveld. Daarbij werken ze intensief samen met medestudenten én met organisaties en bedrijven. Samen zoeken ze naar vernieuwende oplossingen en ideeën voor vraagstukken uit de praktijk

Meer informatie vind je op de pagina van jouw opleiding.

We wensen je veel plezier tijdens de Studiestartweek en veel succes met je studie!

NHL Stenden-wegwijzer

Via de NHL Stenden-wegwijzer (locatie Leeuwarden) willen we jou graag op weg helpen met:

  • Handige plattegronden;
  • Informatie over voorzieningen binnen NHL Stenden;
  • Relevante contactgegevens van informatiepunten.

Klik om te openen:

Inschrijven

Het is van groot belang dat jij je inschrijving via www.studielink.nl volledig afrondt. Is dit namelijk niet het geval, dan kun jij niet aan je studie beginnen. Geef dit dus absolute prioriteit en zorg ervoor dat je altijd een geldige DigiD bij de hand hebt voor je inschrijving. Op de pagina van jouw opleiding lees je meer over het aanmelden voor de Studiestartweek.

Eten & Drinken

In het programma lees je welke lunches en diners voor je worden verzorgd.

Overnachten

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om een goedkope overnachting te boeken. Per opleiding worden ook initiatieven ondernomen om onderdak voor je te regelen. Ga daarvoor naar jouw opleidingspagina.

Leeuwarden

Voor studenten die een kamer zoeken in Leeuwarden is er een Facebookpagina. Het is ook mogelijk om een kamer te huren via Campus Leeuwarden.

Emmen
In Emmen kun je via deze Facebookpagina een kamer vinden.

Websites

Studentenverenigingen
Wellicht kun je voor een overnachting ook terecht bij studentenverenigingen, Io vivat bijvoorbeeld.

Meenemen

Je hoeft niet met grote koffers te sjouwen, maar hou wel rekening met het Nederlandse weer (warm, koud, nat of een harde wind). Goed om mee te nemen:

  • ID kaart
  • Contant geld
  • Sportkleding
  • Rugtas
  • Fiets (wanneer je er 1 hebt)
  • Tussendoortjes voor de kleine trek